24sata-astro

ŽENE IZ KUTA ZVEZDA: Lavice su jake, Škorpioni dominiraju instinktom, Vodenjaka kriju nesigurnost

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Žena kao izvor vječne inspiracije, ljepote, radosti, sreće, svih božanstvenih darova, ali i tajanstvenih zagonetki i promjenjive ćudi …

Ženu i njezinu ljepotu tumačili su mnogi filozofi, oslikavali razni umjetnici, književnici, pjesnici … Mi ćemo vam predstaviti žene iz kuta zvijezda, neke osnovne karakteristike koje predstavljaju glavne odlike ženske prirode, ali koje se prepoznaju kroz pripadnost ili obilježja određenog astrološkog sazviježđa.

ŽENA OVAN

Ona ima odlučan znak, voli sve što je čisto, jasno, precizno. Brzo i aktivno reagira na sve što se događa. Obično pridaje veći značaj akciji, nego razmišljanju. Zabrinutost je obuzimaju samo trenutno, ali ne ostavljaju neke duboke tragove. Ne podliježe lako valovima obeshrabrenja i pesimizma. Obdarena je samopouzdanjem. Hrabra je i preduzimljiva. U stanju je ići korak po korak da bi ostvarila životne ciljeve. Poduzima i određene rizike da ne bi zalutala u labirintima neodlučnosti. Njen entuzijazam i dinamičnost su dovoljno snažni pokretači da prebrodi sve teškoće. Često pokreće inicijativu i kad se nađe na raskršću dva puta, brzo se odlučuje. Prihvaća izazove i rizike, nerijetko pokazuje odustvo stila.

Ne podnosi komplicirane situacije. Ne voli ljude koji nalaze zadovoljstvo u konfuznim pričama i događajima. Ponaša se nonšalantno i izravno. Dešava da svojim impulsivnim reakcijama nekog grubo povrijedi, iako nije imala takvu namjeru. Njezin znak ima veliki utjecaj i na ponašanje u ljubavi. Ona se nikako ne može svrstati u red žena – robinja. Suviše je neovisna da bi mogla podnijeti da je netko stavi u “kavez”, pa makar i zlatni. Traži uzajamno povjerenje, koje će osigurati život udvoje bez scena i sumnji. Ljubomorna je i to pokazuje. Zahtijeva jasne odgovore na pitanja. Njenom partneru nije lako, ako počne je mimoilazi i izbjegava. Ako partner prevari, osjetit će da joj je ponos povrijeđen, da je ranjeno njeno samoljublje i sigurno neće lako prijeći preko toga.
U svemu želi imati svoju ulogu, da se u svakoj prilici čuje njena riječ. Ako naiđe na ličnost koja je slabija od nje, postoji opasnost da je potčini. Takva situacija joj se neće svidjeti, jer u dubini duše ona nije pristalica takvih veza.

Za nju je idealan muskarac, onaj koji ima jak karakter. Njena odvaznost, entuzijazam, spontanost igraće veliku ulogu u njenim emotivnim vezama. Nježnosti prema voljenom čovjeku može javno pokazuje i on će zbog toga biti ganut. Ali, tražit će isto da i on pokazuje svoje osjećaje prema njoj. U ljubavi kao iu životu traži punu angažiranost. Ona daje sve ili ništa. Ponekad je beskrajno plemenita, a ponekad pokazuje znake egoizma: prvo misli na sebe, pa tek onda na druge. Ne voli laži i obmane.

ŽENA BIK

Ona stoji čvrsto na zemlji. Voli sve što je postojano i opipljivo. Sanjarenje za nju predstavlja samo duševni odmor. Nikad se ne zadovoljava varljivim obećanjima, slatkim iluzijama i ne prepušta se fantazijama.

U prijateljstvu je vjerna, ali odanost traži i od suprotne strane. Ako netko iznevjeri, neće burno reagirati. Njene reakcije su lagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke i obično trajne. Ako se uvjeri da se netko prema njoj loše ponio ili da je povrijedio njenu dobronamjernost, to mu nikad neće oprostiti. Veliko je zlopamtilo. Nije pristalica promjena i preokreta, ni svega što može poremeni ustaljeni tijek njezina života.

Postuje principe, predrasude, koncizne ideje. Iako je njezin karakter jak, postoje u njemu i neke slabosti. U načinu života pojavljuju se ponekad pasivnost i lijenost. Bježi od briga i problema, ne voli komplikacije. Ljubav igra veliku ulogu u njenom životu. Ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nježnosti i uživanja.

Kod muškarca je privlači njegov fizički izgled. Što se krije iza njegove spoljasnjosti manje je interesuje na početku. Kad upozna osobu koja joj se sviđa želi na svaki način privući pažnju. Prije nego što se odluči na trajniju vezu, želi biti sigurna da je pravi onaj, koji je pronašao pouzdani put do njenog srca. Ne vezujete se lako. Ljubav u njenom srcu sporo sazrijeva.

Osjećaji se postupno razvijaju. Ne podnosi prisutnost druge žene, makar to bila i kolegica njenog partnera. Ume vješto da isplete mrežu oko njega da bi ga sačuvala. Ako otkrije nevjeru, spremna je da uzvrati na isti način.

ŽENA BLIZANCI

Dinamika je najvažnija crta njenog karaktera. Beskrajno cijeni slobodu i neovisnost. Ne dozvoljava da joj bilo tko gospodari, niti nameće svoju volju. Vrlo je inteligentna, ali ne i pronicljiva. O ljudima koji joj žele dobro ponekad pogrešno sudi, pa je u stanju i da ih uvrijedi. Isto tako, pogrešno procjenjuje namjere onih koji joj ne žele dobro i to joj se sveti, iako toga nije svjesna.

U poslu ume da pronađe najbolji način ka uspjehu. Ambiciozna je, ali ne pretjerano. Kada radi želi da je ljudi cijene, ali očekuje i materijalni učinak svog napretka. Nikad se neće prihvatiti posla koji joj ne donosi i materijalnu korist. Ali, novac troši lako. Kao iu životu tako iu ljubavi, drži do svoje slobode. Čak i kada zavoli nekog, plaši se da se za njega previše ne veže. U ljubavi i braku je vjerna. Ako se razvede tog čovjeka nikad neće zaboraviti.

Nije ljubomorna i pristalica je suvremenih običaja i navika. Prevaru može oprostiti. Ali, zna biti potpuno isključiva. Više voli i raskid, nego da ostane s onim koji je obmanuo.

U ljubavi je izuzetno dinamična. Osjećaji ne pokazuje javno. Voli društvo i želi se pokazati kao komunikativna osoba, koja ima širok krug poznanika. Zato nikako ne može složiti s partnerom koji nije dinamičan. U tom traganju za novim poznanicima neće uvijek uspijevati. Događa se da je više sama, čak i dok je okružena društvom. Možda nikada neće do kraja shvatiti da je ponekad bolje imati malo odanih prijatelja, nego mnogo onih koji su neiskreni i dobro glume.

ŽENA RAK

Ona je vrlo osjećajna, senzitivna i emotivna osoba. Ali, da bi se obranila od svijeta trudi se sakriti svoje osjećaje. Da bi bila sretna, zna se zatvara u “svoj svijet”, ograđen visokim zidovima. Taj njezin skriveni svijet je teško otkriti.

U djetinjstvu se osjećala sigurnom u roditeljskom domu. Kasnije, pokušava stvoriti “svoj svijet”, u kome će vladati spokojstvo, mir i sigurnost. Ona nije ni suviše borbena, ni suviše realna, ni suviše aktivna. Strah od nepoznatog je sputava da ide naprijed i da savlada prepreke. Zadovoljava se onakvom kakva jeste i ne želi mnogo da se mijenja. To bježanje od nepoznatog je potpuno razumljivo, jer se često sukobljava sa neugodnostima, brigama i neizvjesnošću. Njena osjećajna priroda brzo reagira na svaki vid agresivnog ponašanja.

Kada se suoči s ozbiljnim problemom umije da se preobrazi u “ženu zmaja” koja će se žrtvovati do kraja. U životu zna biti sanjalica, ali voli i da razmišlja.

Ima jednu veliku manu: na nju se lako može utjecati. Ako to ne mogu postići osobe koje joj nisu suviše bliske, onda to vrlo lako uspijevaju svi oni koje ona voli. Ljubav joj u životu znaci sve. To je njena najvažnija potreba. Ljubav je za nju vezana s pojmom izvora u toplom gnijezdu. Traži čovjeka koji će joj pružiti oslonac i sigurnost, kao i beskrajnu nježnost. Ona je vrlo osjećajna priroda i vrlo romantična. Sanja o beskrajno romantičnoj ljubavi, o strasnim osjećajima dva srodna bića.

Njenu glad i žeđ za idealnom ljubavlju je teško zadovoljiti. Kao iu svemu, iu ljubavi postoji razlika između lijepih snova i stvarnosti. Upravo to je i najviše plaši.

ŽENA LAV

Ona je jaka žena, koja se ne prepušta da je lako nose valovi sudbine. Njezina vitalnost, volja i autoritet joj omogućavaju da bude žena koja dominira. Voli akciju i kretanje. Teško joj je ostati na jednom mjestu, sanjariti i ništa ne radi. Ne podnosi lijenost, čak ni kada se odmara.

Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspjeha gotovo po svaku cijenu. Predostrožni je i skoro ništa ne prepušta slučaju. Ima previsoko mišljenje o sebi da bi mogla zadovoljiti samo sa trenutnim stanjem. U odnosu prema drugima poštuje izvjesna pravila ponašanja.

“Mlaka” i nedefinirana osjećaji dovode je do očajanja. Njen karakter se teško prilagođava ljudima koji su suzdržani u osjećajima. Zato ne trpi ljude koji sjede na dvije stolice. Mada je iskrena, ponekad voli da se šali. Njene male brige umije prikazati velikim da bi privukla pažnju drugih. Kod nje postoji još jedna kontradiktornost.

Velikodušna je i sretna kad drugome može učiniti radost. Međutim, ponekad je suviše egocentrična pa prije nego što pomisli na drugog, ona prvo misli na sebe.

Mozda najveća vrlina koju posjeduje – vjernost. Potrebno je da je neko ozbiljno prevari, pa da o njemu promijeni mišljenje. Ima čvrst karakter. Zato ne podnosi da netko na nju utječe. U odnosima s ljudima ne trpi kaprice, prenemaganja. Ako joj se muškarac sviđa to mu otvoreno daje do znanja. Ako voli, potpuno se predaje osjećajima. Ne podnosi ništa nejasno i neodređeno u ljubavi.

ŽENA DJEVICA

Ona sve što se odigrava oko nje prima s analitičkim pogledom. Ima veliku zadršku od svega što je diktirano instiktom. Prema drugim ljudima ne pokazuje spontanost, suvišno oduševljenje i žarku želju za prijateljstvom. Po prirodi je rezervirana i sramežljiva.

Kada sretne muškarca koji joj se sviđa i kome se dopada teško da će mu se odmah baciti u zagrljaj. Prvenstveno zato što i sama nije sigurna u svoje osjećaje. Uvijek će se pitati, je li to prava ljubav ili samo prolazno osjećanje. Da bi to razjasnila, stavljaće na probu najprije sebe, a zatim i osobu koja joj se sviđa.

Ustručavanje da se potpuno preda osjećajima je izraz paničnog straha da ne počini grešku. Ona je privržena svojim navikama. Čini joj se da živi u udobnom gnijezdu, koje je sama stvorila, pa se onda pažljivo pita neće li joj osoba koja je ušla u njezin život razrušiti taj mirni kutak. Jednog dana kad pobijedi svoj strah sigurno je da će muškarcu koga odabrao biti privržena do krajnosti.

Ona je vjerna žena. U svemu je diskretna, obazriva. Mnogo veći značaj ima ono što je skriveno u njoj, nego ono što pokazuje.

ŽENA VAGA

Nije odlučna i energična. U donošenju odluka oklijeva i nikako da pronađe pravo rješenje. Nije posebno ambiciozna i uvijek je potreban netko kome će rado prepustiti dio obveza.
U svemu što poduzima želi da se unese, ali to joj ne polazi uvijek za rukom. I onda kada joj se čini da prepreke nikako ne može savladati, povlači se i miri sa sudbinom. Ona želi se dopada drugima, društvena je, voli izlaziti. U njoj postoje dvije ličnosti: jedna koju pokazuje drugima, ponekad mirna i krotka, ponekad sušta suprotnost, naprasita i eksplozivna, druga je ona koju nikad ne pokazuje, koju rijetko tko može otkriti i koju ljubomorno čuva.

U strahu da je ne otkriju ona se prikazuje drugačijom, često stavlja na sebe masku ljubaznosti i osmijeha. Odličan je glumac, čak i prema najbližima. Ne voli burne scene i svađe, pa ipak, se često nađe u njima. Nije čak ni svjesna da ih je sama svojim provokativnim ponašanjem izazvala.

Osjećajna je i strasna. Posjeduje izuzetan šarm. Ljudi u njoj vide nešto ljupko, ugodno i tajanstveno. Izuzetno je inteligentna. U izboru partnera mnoge Vage umeju da pogriješe. Smatraju da partner treba da im bude glavni oslonac u životu, a događa se da se vezuju za onog koji postaje pravi tiranin čim osjeti njihovu slabost. Njima bi najviše odgovarao muškarac koji bi znao cijeniti njihove kvalitete i koji im ne bi stalno prebacivao zbog nedostatka energije podnositi teškoće.

Njoj je potreban partner jakog karaktera, ali koji bi bio i izuzetno nježan i pažljiv. Nije sklona promjenama u ljubavi.

ŽENA ŠKORPION

Ona sigurno nije pasivna, mirna i krotka žena. Plahovite je i strasne prirode. U životu ništa ne radi napola. Ne voli neodlučnost. Razočaranja i neuspjesi je duboko pogađaju. Kod nje u svemu dominira instinkt. Najbolje odluke diktirane su upravo njenom intuicijom. A njezini prvi utisci o ljudima i stvarima, su najčešće točni i precizni.

Ne pravi taktičke ili psihološke pogreške. Izvjesne žene traže mir, a kod Škorpion to nije slučaj. Njena osjećanja su uzavreli orkan. Simpatija ili antipatija koju osjeća odmah se primjećuje. U ljubavi ne spada u kategoriju hladnih žena. Njene reakcije u ljubavi su nagle i neposredn. Fizička ljubav za nju ima veliki značaj.

Njezina strast i snaga svrstavaju je u red žena koje imaju moć zavođenja. Mnoge žene rođene u znaku Škorpiona iako nisu istaknute ljepotice, fascinantno i magično djeluju na muškarce. Moglo bi se pomisliti da je ljubav za nju samo igra, ali to nije istina. Vrlo je senzibilna. Spremna je da se preda do kraja, a njezin izabranik postaje centar njenog življenja. I onda kada se uda, ona nije uplovila u mirne vode.

Voli akciju, kretanje, obnavljanje. Ljubav za nju nije samo strast, nego i vječna borba sa žvotnim izazovima. U životu podsvjesno želi dominirati ljudima, događajima ili stvarima. Ni njezin izabranik to ne može izbjeći. Uvijek će željeti na neki način da mu nametnete svoju volju.

ŽENA STRIJELAC

Njen karakter se ispoljava u dva smjera. Prvi, je vodi ka mirnom životu, a druga strana njenog karaktera je sasvim drugačija. Ona je smjela, nezavisna, želi prekorači ustaljene barijere, upušta se u rizike. Vrlo je ambiciozna.

Nije ravnodušna ni prema čemu što bi moglo uveća njen ugled. Ima istančano osjećanje za sve životne vrijednosti, a ne voli zbrku i anarhiju. Njezin temperament je ishitren, naprasit, neobuzdan i on je uvijek gura naprijed. Ta vitalnost, koju njena okolina teško može shvatiti, mora uvijek da se iskaže.

Iako joj se ponekad javlja želja da bude sama, ona voli biti u društvu. Mržnju ne može podnijeti.

Njena prirodna veselost i smisao za humor igraju ogromnu ulogu u odnosima prema ljudima. Ona je otvorena, lojalna. U ljubavi, prva želja joj je da sretnete muškarca koji će joj se diviti i koga će moći predstaviti prijateljima bez imalo ustručavanja.

Prezire osrednje vrijednosti i zato se u ljubavi ne zadovoljava s bilo kim. Za nju ljubav znači divljenje i njezin izabranik mora biti čovjek jakog karaktera. Ne voli ljude koji stidljivo iskazuju osjećaje.

Čovjek njenog života mora otvoreno da iskaze svoju ljubav i da je na svaki način dokaže. Da li je ljubomorna? Ne mnogo. Ipak, prijevaru neće nikada oprostiti.

ŽENA JARAC

Njezin odnos prema životu je realan. Voli postojanost. Cijeni samo one ljude koji imaju izvjesnih vrijednosti sukladno njezinim shvaćanjima. U životu ne voli gubiti vrijeme na neozbiljne ili nevredno situacije. Prezire dokone razgovore.

Realista je. Ume točno procijeniti slijed pojedinih događaja i sjajan je organizator. U poslu, kao iu životu, ne želi na svaki način privući pažnju drugih. Radi diskretno i vrijedno kao mrav. Samoća je njeno utočište. Sama odlučuje da na neki način živi po strani. Ne bi se moglo reći da je veliki optimist, a život je za nju nešto vrlo ozbiljno.
Od njega ne očekuje mnogo radosti, ne vjeruje ni u kakva čuda. Kada dobije neku satisfakciju, ne prima je kao obvezu već kao pravi poklon.

Nju nije lako osvojiti. Kod nje ljubav ne može naići kao grom iz vedra neba. Ženski Jarci rijetko doživljavaju velike ljubavi. Kada voli ili bolje rečeno, kada odluči da to prizna, to se obično događa nakon dugog poznanstva s nekim muškarcem.

Ljubav se kod nje sporo rađa. Kada se odluči da se za nekoga veže, to je za cijeli život. Ni vrijeme ni dugi rastanci, ne mogu poremetiti njenu ljubav. Njezin partner mora biti do maksimuma strpljiv. Ipak, trebalo bi da se zna da mnoge pripadnice ovog znaka ostaju do kraja života neudate. A one koje se udaju, često to čine u zrelim godinama, više po nalogu razuma, nego po zanosu srca.

ŽENA VODENJAK

Iza njenog ponekad ironičnog stava, krije se nesigurnost i nedovoljno samopouzdanje. Ona živi u svom svijetu snova i nema hrabrosti da se sukobi s potpunom istinom.

Njena shvaćanja o svijetu su idealistička. Na nju se može utjecati. Svjesna je toga, brani se, stavlja na sebe masku ironičnost, a ponekad i cinizma. Posjedujete širinu duha. Svakog čovjeka pomno analizira, trudi se da ga dobro razumije. To ne čini iz puke radoznalosti, već iz želje da se približi ljudima.

Nije mnogo preduzimljiva, ali u poslu lako napreduje. Vrlo je osjetljiva. Voli promjene i putovanja, ali zbog neodlučnosti rijetko ostvaruje te želje. Vrlo je zavodljiva i privlači pažnju muškaraca. Dugo bira, ali kada se jednom uplete u mreže ljubavi to je za cijeli život.

U ljubavi je velikodušna. Voljenoj osobi se pokloniti sva svoja osjećanja. Muškarca tiranina ne može podnese.Njoj je potreban čovjek jačeg karaktera i veći realista od nje same. Ne voli laž i izvještačene ljude.

ŽENA RIBE

Njezin znak je pun suprotnosti. Možda toga nije ni dovoljno svjesna, ali za većinu je ona čudna i neuhvatljiva osoba. Često mijenja raspoloženje. Nalazi zadovoljstvo biti obavijena nekom vrstom magle i ne dozvoljava da se ona potpuno razgrne. Njena sklonost ka sanjarenju i nedefiniranim situacijama navodi na pomisao da je ponekad pretjerano “fantazmična”, lišena svakog smisla za realnost.

Gruba riječ, kritika, zloba, mogu je raniti do grčevitog emotivnog bola. Nema snage da se bori, ni da uklanja prepreke na životnom putu, pušta da je drugi vode. Ipak, nije lišena svake inicijative. Ako naiđe na iskrenu podršku, ona će hrabro ići naprijed. Nepopravljivi je idealista i maštar. Voli ili bi voljela da se žrtvuje za nešto veliko da bi ostvarila svoj ideal. Prema drugima je tolerantna do krajnosti. Vrlo je intuitivna. Njena ličnost je kompleksna.

Ljubav je zbunjuje od prvog trenutka. Ako osjeti naklonost prema nekome, nije sigurna u samu sebe, pa je stoga i ne otkriva. Često strepi da će biti prevarena, odbalena i napuštena. A patnju, misli, da ne može podnijeti. Ona uvijek balansira između želje i uzdržljivosti i ta ravnoteža je uljuljkuje.

Čovjek koji se njoj dopadne mora se čuvati riječi koje bi mogle je ozljede. U ljubavi traži nježnost, takt i tajanstvenost. Njoj su snovi zaista potrebni. Njen život u snovima neće ništa smetati realnom životu s voljenom osobom. Ipak, ljubav koja će nju vezati za jednog čovjeka neće biti nimalo jednostavan. Njena osjećanja će uvijek biti puna vrtloga.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK