NJIMA PSIHOZA KUCA NA VRATA: Ovi znakovi zodijaka najčešće obolijevaju od duševnih bolesti

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Svatko od nas može oboli od duševnih bolesti ovisno o životnih okolnosti, ali neki su posebno predodređeni.

Psihoze su duševne bolesti koje postoje od kako postoji i čovjek. Kroz povijest su tumačene na razne načine: da su oboljeli posednuti nekom silom ili vragom, da su posljedica nekog grijeha, da su uzrokovane lošim ponašanjem.

Ipak, svatko od nas može oboli od duševnih bolesti ovisno o životnih okolnosti. Psihoze oboljelom oduzimaju realan pogled na sebe, okolinu, mijenjaju mišljenje, osjećaje, ponašanje.

Promjene kod oboljelog ponekad počinju naglo, ali su uglavnom postupne.

Evo koji horoskopski znaci su u najvećem riziku:

1. Ovan

Najslabiji dio organizma su glava, mozak, oči, nos, vilica, krvotok, srce, bubrezi i spolni organi. Ovnovi nekontrolisano rasipaju energiju, skloni su povredama, upalama, infekcijama, uglavnom akutnim bolestima koje prati visoka temperatura i poremećaj krvne slike.

Za ove ljude karakteristično je da zbog stresova ili dugotrajnog nerviranja lako gube kosu. Ovnovi bi trebali izbjegavati masnu hranu i jake začine, au liječenju koristiti prirodne lijekove, trave i čajeve. Brže se oporavljaju u prirodi, na čistom zraku, uz more ili vodu.

2. Blizanci
Najugroženiji djelovi organizma su ramena, ruke, prsti šaka, pluća, ključna kost, nervi, a sekundarno žlijezde i mozak. Podložni su bronhitisu, astmi, različitim neurozama, upalama mozga i žuči.

Plaše ih i manji znakovi oboljenja, što pogoršava stanje i može dovesti dohipohondrije. U prehrani ne treba posebno paziti na količine kao ni na kvalitetu, samo treba uvesti više reda, ne preskakati obroke ili jesti između obroka kako to Blizanci često imaju običaj.

3. Rak

Rak je rođeni gurman, pa su mu želudac i probavni organi često ugroženi. Osjetljiva su mu i pluća, rebra i jetra. Na njega snažno utječe okolina i još višeemocije, pa lako oboli od bolesti tipičnih za podneblje u kojem živi.

Sklon je reumi, tumorima, gastritisu, depresijama ili histeriji i svim nasljednim oboljenjima. U prehrani treba smanjiti škrob, masnoće, slatkiše i čokoladu, a osim voća, bolje je da svu hranu uzima kuhanu. Najbolje se oporavlja na planinskom zraku, okružen onima koje voli. Dobro reagira na sve vrste liječenja.

4. Vodenjak
Osjetljivi su joj donji dijelovi nogu, gležnjevi i zglobovi, mozak, srce, krvotok, limfni čvorovi, živci i dišni putevi. Karakteristične bolesti su sve koje su vezane za poremećaje krvnih žila, kapilara i anemije, loše vezivanje kisika u krvi, migrene, potom kožne bolesti, neuralgije, nervne i duševne bolesti i karcinomi.Ishrana mora biti jača i kvalitetnija s više mesa, vitamina, minerala , a obroci uredni.

Dobro reagiraju na biljne i homeopatske lijekove. Za vrijeme oporavka ne bi se trebali izlagati naglim promjenama temperature, naporima, čak ni šetnjama.

Vodenjacima su najkorisniji odmor i san.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €

Status Astrologa

Astrologija uživo

Astrologija ima jasniji pogled na položaj u životu i životnim okolnostima, što je neprocjenjiva pomoć za uspješnije funkcioniranje.

Tarot online telefonom

Otvaranje tarota daje vrlo brz i jasan odgovor na određeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta prikaz je neba i rasporeda planeta i zvijezda u vrijeme našeg rođenja.

Numerologija

Broj vašeg životnog puta jedan je od najutjecajnijih numeroloških aspekata u cjelovitoj znanosti o numerologiji.

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

Igor Pavluković

Aleksandra Arizanović

Milana Kolarov

Marija Tarot

I mnogi drugi, najbolji na Balkanu

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

1,73 KN

2,96 KN

SRBIJA

48 RSD

ŠVAJCARSKA

0,78 CHF

AUSTRIJA

1,08 €

NEMAČKA

0,49 €

1,19 €

BiH m:tel

1,4 KM

BiH HT Mostar (Eronet)

1,58 KM

BiH BH Telekom

2,42 KM

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

10 SEK

SLOVENIJA

1,16 €

CRNA GORA (fix)

1,01 €