24sata-astro

NJIHOVA LJUBAV JE POSEBNA, proturječni I NEZABORAVNA: Osobu u ovom znaku nikako ne ispuštajte

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

One jednostavno hipnotišu pogledom, a njihovu ogromnu energiju instinktivno ćete osjetiti čak i kada djeluju potpuno nezaintersovana i odsutno.

Škorpion, osmi znak Zodijaka, kuća je Marsa. Kao svaki znak, podijeljen je na tri dekanata. Prvi dekanat regiji Marsu, drugi Suncu a treći Veneri. Njegova priroda je hladna i vlažna, vodena, flegmatična; ženski znak, noćni, fiksni, mračni. Pripadaju mu grabežljive zvijeri i vodene životinje, tekuće vode i drveća umjerene visine, ima mnogo djece, razvratan je, obazriv, sklon bijesu, lažljiv, gospodar opreznosti, lijepog lica, darežljiv u duši.

U prirodnom horoskopu Škorpion vlada osmom kućom, koja se odnosi na smrt, gubitke, ali i nasljedstva. Ujedno, ovo je druga okultna kuća. Element vode kojem pripada čini je emotivnom, a Mars (vladar) strasnom, dinamičnom i spremnom na akciju. Intuitivna je poput Raka i Ribe, pa nazire dubok smisao iza površnih događaja.

1. Izgled

Svojom pojavom odaje nešto od onog drugog, nematerijalnog, nedodirljivog svijeta. Škorpioni vas mogu izuzetno privlačiti, ali ne klasičnom, pomalo sladunjavom pojavnom ljepotom, poput Vage, već misterijom koju neizbježno sa sobom nose. One jednostavno hipnotišu pogledom, a njihovu ogromnu energiju instinktivno ćete osjetiti čak i kada djeluju potpuno nezaintersovana i odsutno.

2. Karakter

Priroda ličnosti rođenih u znaku Škorpiona puna je proturječnosti, izvor je neugasive borbe strasti i osjećaje. Iako je Škorpion detektiv koji njuška po tuđim “skrovištima”, sama ima više tajni nego itko drugi. Njena najizrazitija osobina je suzdržanost, koja osobe rođene u ovom znaku čini pomalo tajanstvenim. Nikada ne dopušta da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere, a svoje slabe točke uspješno krije od drugih. Ono što joj u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna intuicija koja joj omogućuje da razluči istinu od laži i da razdvoji zlo i dobro.

Škorpion ne vapi za masom da bi se potvrdila. Ovaj izdržljivi ratnik u svaki boj ide sam. Na njega se savršeno može primijeniti izreka da “male ptice lete u jatu, a velike same”, a Škorpion je itekako velika ptica. Važnije joj je što sama ona misli o sebi i svojim djelima, nego što o tome misli okolina. Ukoliko procijeni da živi među površnim ljudima, ima snagu da se potpuno izdigne i živi sama. Ukoliko nitko ne želi da je prati, sama će krenuti da otkriva tajnu smislenosti života i svijeta. Može djeluje pomalo odsutno, čak i onda kada sve registrira, zbog stalno prisutnog osjećaja da pojavni svijet nije kraj.

Izuzetno je teško udubljivati ​​se u njihov kompleksan, težak i svojeglav znak. Svijet Škorpioni intuitivno mogu naslute samo njihova vodena sabraća Rakovi i Ribe, dok ostalima, po pravilu, izmiču. Škorpioni su vrlo prisebni i hladnokrvne čak iu najrizičnijim životnim situacijama, jer se uopće ne boje. U namjeri da ostvare neki cilj, ići će do krajnjih, drugima nedostupnih granica, bez pretjeranog razmišljanja o posljedicama. Zbog toga često djeluju bezobzirno. Škorpiju koja kreće nemoguće je zaustaviti, možete je jedino pratiti. Ona nikada ne staje na pola puta. Ispod na izgled mirne i pribrane pojave, krije se pravi vulkan. Ukoliko nije dobro kanalizirana, ova silovita energija postaje destruktivna ili autodestruktivna. Iako je mračna, privlači kao magnet svojom podzemnom snagom. Opsjednutost smrću dolazi do izražaja u snovima. Još samo Rakovi imaju tako morbidne snove kao Škorpioni. Doza onostranosti prisutna je u njima i poslije buđenja.

Neviđenom samodisciplinom vladaju svojim ponašanjem. Sa njima ne bi trebalo da ulazite u žestoke sukobe, zato što su najnezgodniji neprijatelji. Inteligentne su, vrlo hrabre, ali i osvetoljubive. Dugo će pamtiti uvrede, a kako su izuzetno intuitivne, brzo će naslutiti vašu “Ahilovu petu” i uzvratit kada ste najslabiji.

Škorpionu nije mnogo stalo do vanjskog izražavanja naklonosti, ne laskaju, ai ne očekuju da im laskati, jer one najbolje znaju koliko vrijede. Ne dijele savjete samoinicijativno, kao Ovnovi, ali ukoliko zatražite njihovo mišljenje, onda ih pažljivo saslušajte, jer će vam bezuvjetno reći istinu.

Ukoliko su Mars i Merkur loše aspektovani, namjerno lažu samo da bi povrijedile, ponašaju se kao špijuni, instinktivno razaraju sve plemenito i uzvišeno, jer su ispunjene neobjašnjivom mržnjom. Razumiju čak i ono što nije izgovoreno, hrabro stavljajući na raspolaganje svoju ogromnu snagu slabima i nemoćnima, ako ih za njih veže ista ideja. Izrazito su ambiciozne i temeljne, a ukoliko to požele, mogu biti neprevaziđeni radnici. Istrajnost koja graniči sa fanatizmom ne dozvoljava im da napuste započeti posao, a da ga ne obave idealno. Općenito govoreći, s njima se ni u čemu nije lako natjecati.

3. Ljubav

Strasne i posesivne Škorpioni obično dominiraju onima koje vole. Veza s njima podrazumijeva ekstreme svih vrsta, od egzaltiranih emocija, sjaja, duhovnog uzdizanja, do mraka i destrukcije. Sa predstavnicima ovog znaka najteže je živjeti. Veliki su perfekcionisti, posesivnost ih često vodi u sadizam, često najviše maltretiraju upravo one koje najviše vole. Opterećene su sumnjama i traže apsolutnu predanost. Vrlo su mistične i neshvaćene, nose sa sobom svojevrsni fatalizam.

Prava osjećaje ne pokazuje zbog neviđene samokontrole, tako da vam nikad neće biti jasno na čemu ste. Svoje tajne neće otkriti, ali će sve učiniti da odgonetnu tuđe, da bi vladale. Ne podnose prijetnje i ucjene, jer su po prirodi iznad njih. Ne dijele komplimente da bi nekog zavele. Napuštene izgledaju mirno, ostavljajući vas u nedoumici da li uopće voljele. Ukoliko jesu, “amputiraca” dio sebe i sve zaboraviti, a za to im ne nedostaje snaga.

Kada vole, osvajaju po svaku cijenu svojim magnetizmom. Preziru rutinu i općeprihvaćene norme ponašanja i radije slijede principe koje same sebi postavljaju. Čak i kada su najzaljubljenija, ne izjavljuju ljubav i ne idealiziraju, već zadržavaju jasnu svijest o tome koliko tko vrijedi. Očekivati ​​od Škorpion da im emocije pomute razum, na onaj način kako se to događa Rakovima i Ribama, iluzorno je, jer nisu tako romantične i mekane, a umjesto ružičastih nose crne naočale.

Ukoliko u neprestanoj potrazi za ljubavlju uspije pronaći svoju jedinstvenu životnu ljubav, Škorpion će učiniti sve za nju u doslovnom smislu te riječi. Štitit će je orlovskom hrabrošću, voljet će nezaboravno i doživotno. Zato se nemojte iznenaditi ako upoznate Škorpiju koja je čovjeka ili ženu svog života ispratila na “put bez povratka” i ostala doživotno vjerna svojoj ljubavi, isključujući svaku mogućnost da nekog ponovo voli.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM