24sata-astro

Merkur planet-Merkur je retrogradan, hoda unatrag, s njim i mi

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Merkur je retrogradan. Hoda unatrag. Sa njim i mi. Nije to nužno loše. Ne možemo neku krivu odluku opravdavati retrogradnim Merkurom.
Astrologija objašnjava što objedinjuje simbol planet Merkur? Prvenstveno, on je vezan uz um. Um se povezuje s našom dušom i određuje naš način komunikacije sa svijetom. On nam govori o našoj sposobnosti logičnog promišljanja. Brzine shvaćanja. Kretanja kroz sve što osjetimo našim osjetilima. Način na koji pohranjujemo informacije te ih širimo dalje. Mudrost u reakcijama na vanjske okolnosti i ono što nam se servira tretmanom drugih ljudi prema nama. U kući u kojoj nam se Merkur nalazi u natalu važno je se izraziti. Ukoliko ne zadovoljimo tu potrebu skloni smo živčanosti, besciljnosti, gubimo volju i fokus. Tijekom Merkurovog hoda unatrag sve to još može bit prilično pojačano pa smo skloni kupiti nešto skupo što nam ustvari ne treba, potpisati pogrešan dokument, udariti u auto ispred nas jer smo nedovoljno fokusirani ili nam jednostavno ide na živce.
Logično je nekako da se Merkur najbolje osjeća u Blizancima glede horoskopa. Oni žele znanje, različitost, imaju potrebu za stalnim protokom informacija. Njihov je um živ, katkad i previše, ali zbog toga imaju sreću da se brzo prilagoditi, snađu u nepoznatim situacijama, shvate novu informaciju mnogo brže od drugih, doimaju se bistriji, spretniji. Mogli bi reći da je to tako jer im previše ne smetaju emocije pa um stigne brzo procesuirati neku informaciju. Ne može se reći da baš nikako nemaju emocija, ali definitivno imaju problem s njima. Zato ih mnogi doživljavaju površnima, pretjerano promjenjivo, nemirnima..u biti ljudima na koje se baš i ne može računat.

Iako planeti imaju dom u principu u jednom znaku, Merkur po nekim gledištima također ima dom i u Djevici. Također logično. Praktične i poduzetne Djevice, bez previše iluzija, s obje noge čvrsto na zemlji, perfekcioniste i analitičari. To je ono što voli Merkur.
Međutim, ono što ne voli upravo je Strijelac u kojem sada hoda retrogradno. Zašto? Strijelac teži idealima. On stvara svoju pravdu pa onda od te samostvorenom pravde dalje stvara principe i koncepte. Dakle, nije realan. On stvara svoja značenja te ih uzima kao objektivna. Moglo bi se reći da osmišljava zakone onako kako njemu odgovara te samim time nije u kontaktu s činjenicama. On uvjeri sebe da će sve biti dobro i onda ulazi u velike rizike (što baš u ovom periodu nikako nije preporučljivo). Ne zna komunicirati već se samo fizički udalji što dalje stvara cijeli lanac nesporazuma i loših posljedica.
Ribe isto nisu ugodan dom Merkuru i to je očekivano. One žive na granici materijalne stvarnosti, previše vjeruju, a premalo misle i provjeravaju. Nema previše analitičkog uma koji je stup Merkura. Sramežljive, nepraktične, melankolične – odlike Riba koje i nisu za neku pohvalu pa stoga nije čudno da se ovdje nalaze u izgonu.
Kretanje Merkura unatrag nije nešto čega se treba bojati. Možda se radije malo povući iz vanjskog svijeta, nastojati ostati prisutan, izbjegavati svađe koje se poslije ispostave sve samo ne korisne, te posvetiti vrijeme sebi i stvarima u kojima se opuštamo i uživamo. U vanjskoj okolini obratiti pozornost na suosjećanje, a ne osuđivanje koje nas naposljetku samo može dovesti u nekakvu dramu zbog koje ćemo mrziti sami sebe. Nema potrebe biti živčan. To ništa neće promijeniti. Pustiti stvari da budu kakve jesu. U miru. Možda nećemo biti sretni ako zaglavimo u velikoj prometnoj gužvi a baš se žurimo negdje, ali možemo ostati mirni. To je ono što mi kontroliramo.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM