24sata-astro

Kako će ti izrada natalne karte pomoći da shvatiš svoj život?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Ako te zanimaju zvijezde i astrologija, ali nemaš izrađenu natalnu kartu, onda to svakako trebaš učiniti.

Što je natalna karta?
Tvoja natalna karta ukazuje na točnu lokaciju planeta na nebu u vrijeme tvog rođenja. Zašto ovo trebaš znati? Pa, analizirajući natalnu kartu možeš otkriti mnogo toga o sebi. To je snimka energije svemira u trenutku kada dolazimo na svijet.

Moraš znati datum, vrijeme i mjesto rođenja da dobiješ točne podatke.

Misliš da već znaš svoj znak?
Kada govorimo o horoskopskom znaku, on predstavlja položaj Sunca u trenutku našeg rođenja. Tvoj sunčev znak upravlja tvojom suštinom, ali ima još mnogo toga što se događa na nebu. Sve ostale planete također igraju ulogu u oblikovanju tvoje ličnosti, motivacija i želja. Na primjer, Mjesec predstavlja naše emocije, Merkur simbolizira komunikaciju, Venera predstavlja ljepotu, ljubav i novac, dok Mars označava našu odlučnost i agresiju.

Neke planete imaju kratke orbite što znači da se kreću oko naše planete prilično brzo (zbog toga i mijenjaju znakove, jer se brzo kreću nebom). Stoga je njihov položaj na natalnim kartama većine ljudi varijabilan i jedinstven za njih. Poznati su kao “unutarnje planete” – Sunce, Mjesec, Merkur, Venera i Mars. Njihova fizička blizina im daje više izravnog utjecaja na našu individualnu prirodu i iskustva.

Zatim tu su spore planete, na drugoj strani asteroidnog pojasa, nazvane “vanjske planete” – Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton. Ovim planetima može biti potrebno i do 30 godina da promijene znak. Stoga, ove vanjske planete imaju tendenciju da predstavljaju promjene koje traju dugo ili generacijske teme.

Natalna karta sastoji se od tri komponente: planeta (sile koje djeluju), znakova (kako planeta djeluju) i kuća (u kojim područjima života djeluju).

Što su kuće u natalnim kartama?
Pa, naša natalna karta je podijeljena na 12 dijelova koji se nazivaju “kuće”. Ovi dijelovi predstavljaju sve kategorije i funkcije života. To je ono što omogućuje astrologiji da nam ispriča o našem životnom putu i budućnosti, a ne samo o našoj ličnosti.

Kuće od jedan do šest se bave svakodnevnim aktivnostima i materijalnim temama kao što su novac, dom, imovina i komunikacija.

Kuće od sedam do dvanaest se odnose na više razine i duhovne motivacije poput karijera, partnerstvo, nade i naša vlastita neslaganja.

Jedna od prvih stvari na koju gledamo jesu li kuće zauzete planetima. Na primjer, Jupiter (planeta sreće) u drugoj kući imovine pokazuje lakoću zarađivanja novca.

Potpunija interpretacija je moguća analizom zodijačkog znaka u kojem je planet bio u vrijeme rođenja. To je trostruka interpretacija (planeta + tipke + kuća = značenje). Na primjer, ako je Mjesec (emocije) u (saosjećajno) znaku Riba u sedmoj kući (koja predstavlja posvećena partnerstva) onda tvoja emocionalna stabilnost može biti vrlo povezana s tvojim odnosima.

Astrolozi mogu promatrati i ravnotežu elemenata u tvom horoskopu (zrak, zemlja, vatra i voda), kao i “aspekte”, tj. na kojem stupnju su planete u horoskopu. Njihova blizina ili distanca mogu nam reći još više o nama … sve je u dinamici, te ako postoji velika koncentracija planeta u bilo kojem znaku.

Kada napraviti natalnu kartu?
ŠTO JE PRIJE MOGUĆE! Mnogi redovito obnavljaju svoju kartu, možda na Novu godinu ili na svoj rođendan. To se naziva tranzitnim kartama (ponekad natalna karta plus tranziti). U ovom slučaju, počinjemo sa svojom natalnom kartom i usporedimo je sa tranzitnim (pokretnim) planetima. Kada tranzitna planeta uspostavi kontakt sa jednom od natalnih planeta, ona aktivira “vibracije” (dobre ili loše). Znajući ovo, možeš planirati unaprijed ili se osvrnuti na neke događaje iz prošlosti.

Možeš analizirati bilo koji datum, prošlost ili budućnost, i usporediti tranzitnu i planeta u pokretu s tvojom natalnom kartom.

A ovo je samo početak. Kada izradiš natalnu kartu, možeš pogledati i mjesečeve faze, planetarne aspekte i retrogradne planete …

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

ASTROLOZI - poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 €

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK